Hakkımızda

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi TESOL Sertifika programı, İngilizce öğretimiyle ilgili teorik eğitimi ve staj uygulamasını kapsamlı bir şekilde sunacaktır.

İş Bulma Kolaylığı: Alacağınız bu sertifika ile iş alanınız genişleyecektir. Hem Türkiye hem de yurt dışında tüm eğitim kurumlarında “usta öğretici” olarak İngilizce Öğretmenliği yapabileceksiniz. Bu sertifika, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınmaktadır. Bu sayede MEB’e bağlı özel kurumlarda (kolejler, dil kursları, dershaneler ve etüt merkezleri) ve Yüksek Öğretim kurumlarında iş bulma yolunuz açılacaktır.

MEB tarafından tanınma: MEB’in 09/ 10/ 2017 tarihli ve 16205647 sayılı yazısı İngilizce alanında görevlendirme konusuyla alakalıdır. Yazıya göre “atamaya esas olan alanların (İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim Tercümanlık, İngiliz Dil Bilimi, Çeviri Bilim ve İngiliz Dili ve Kültürü Bölümleri) dışından mezun olanların yurt dışından aldıkları TESOL, INTESOL vb. sertifikalarla özel okullarda usta öğretici olarak görev alabileceği” uygun görülmüştür. Eğer bu bölümlerin birinden mezunsanız, alacağınız sertifika ile yurt dışında İngilizce öğretme yolu sizlere açılacak.

Daha İyi Şartlar: Alacağınız sertifika sayesinde sertifikasız çalışanlara göre daha iyi şartlar ve daha iyi maaşla çalışma fırsatınız olacak.

Uygulama Yapma Fırsatı: Sertifika programı dâhilinde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü öğrencileri ile öğrendiklerinizi gerçek bir öğrenme ortamı içerisinde uygulama şansınız olacak.